A vizsgálandó környezet terhelésének megállapítása

A sugárzások mérése hiteles tanúsítvánnyal ellátott, nemzetközi szabvány szerinti mérőműszerekkel történik. A sugárzásmérést követően törvényi kötelezőség szerinti kockázatértékelést végzünk.
 
Megállapítjuk az anomáliákat (aggodalmakat), az SBM/2008 SBM/2015 Nemzetközi Épületbiológiai Szabvány szigorú határértékei szerint.
 
ÁRA: 88.000 HUF (ÁFÁSAN) 300 m2-ig
300 m2 felett: Egyedi árajánlat
sugarzasmeres2
a muszer 1a
a muszer 3a
a muszer 4
a muszer 5

Műszerparkunk

Akkreditált rendszeres kalibrációval hitelesített.

Pontos, hiteles mérés.

A legkorszerűbb mérőműszerekkel rendelkezünk.

Akkreditált jegyzőkönyv sugárzásmérést követően.

30 éves tapasztalat sugárzásmérés és védelmi technológiák fejlesztésében.

Mit mérünk?

Elektroszmog paramétereit:

Elektromos tér

Mágneses tér

Nagyfrekvenciás teljesítménysűrűség

RADON, RADIOAKTÍV SUGÁRZÁST

Geokozmikus pathogen torzulásokat:

Vízér

Hartmann kereszteződés mágneses terei

HOL VÉGZÜNK ELEKTROMÁGNESES SUGÁRZÁSMÉRÉST?

Otthonokban

Irodákban

Közintézményekben

Sportlétesítményekben

Földterületeken

Olyan magas elektroszmog kitettségben élünk, amelynek beláthatatlan egészségi kockázatai vannak. A sugárzás, mint észrevétlen jelenség a közvetlen környezetünkben úgy van jelen, hogy arról valós, érzékelhető, aktuális tudomásunk lenne. Ily módon az elektroszmog folyamatos jelenléte negatív hatással van testünk jól szabályozott működésére, befolyásolja bioritmusunkat, agyműködésünket, hormonrendszerünket és hosszú távon károsíthatja egész szervezetünket.

Feltárjuk a sugárzási kitettségek mértékét (anomáliákat), hogy megállapítsuk az egészségi kockázatokat és megfelelő hatékonyságú védelmi rendszert ajánljunk. Biztonságban élünk otthonainkban?

A műszeres felmérés áttekintést ad olyan fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre, amelyek jelen vannak a körülöttünk lévő terekben, vagyis munkahelyeinken, ingatlanjainkban, élettereinkben ahol tartózkodunk, éljük mindennapjainkat. Valamennyi vizsgálati eredmény jegyzőkönyvben dokumentált, így a potenciális problémák azonosítottak és megteremtik egy hatékony védekezési stratégia alapját.

SBM/2008 SBM/2015 Nemzetközi Épületbiológiai Szabvány szerinti határértékek alapján határozzuk meg a kitettségek szerinti aggodalmakat (anomáliákat).
 • Az elektroszmog mindenen áthatol – ebben különbözik minden más sugárzástól.
 • Az elektroszmog a frekvenciától függő mélységig behatol a testszövetekbe – a mobiltelefonok esetében egy centiméterig. A rádiófrekvenciás (RF) energia elnyelődik a testben, és melegedést okoz. Az expozíció által okozott minden ismert egészségügyi hatás egyértelmű kapcsolatban áll ezzel a melegedéssel. 
 • Hatósugara a forrás átmérőjének többszöröse, hatása a távolság négyzetével csökken.
 • Az elektroszmog egyértelmű jellemzője, hogy alacsony energiájú, úgynevezett nem-ionizáló tartományba esik.

 

Az elektroszmog minden formája mindig káros, de leginkább alvás időszak alatt.  Külső ritmizáló jelként hat az élő szervezetre, az agyműködést, a légzést, a szívritmust és a vérkeringést egyaránt befolyásolhatja, a vér fizikai összetételét megváltoztathatja, a sejtek információcseréjét és ezáltal magát az osztódási folyamatot is megzavarhatja.  A jelentős pulzáló elektromágneses sugárzásnak kitett területen nem szabad aludni, huzamosan ott tartózkodni, amennyiben  a mágneses indukció ill. az elektromos térerő vagy RF-elektroszmog esetében a teljesítmény-sűrűség meghalad bizonyos értéket.  Az elektroszmog hatása alvás alatt a legkárosabb, mivel egyebek között, egyaránt gátolja a létfontosságú szerotonin és melatonin hormonok termelődését, ugyanakkor kedvezőtlenül befolyásolja a szervezet öngyógyító folyamatait. Az agyi tobozmirigy a melatonin neurohormon által vezérli többek között az alvási és ébrenléti ciklust. A tobozmirigy nagyon érzékenyen reagál az elektroszmogra, hatására gyorsan megváltozik az egyensúlya. Ennek következtében alvászavarok és krónikus fáradtság léphet fel. A melatonin a rákos sejtek kialakulását is gátolja, ezért az elektroszmog következtében fellépő akár 50 %-os melatoninszint csökkenés nagyban növeli a lehetséges rákos megbetegedés rizikófaktorát.
 

 

A radon gáz a talajban, építőanyagban szinte mindig megtalálható Ra-226 izotópból keletkezik. A szemcsékből kilökődve a pórusokba jut, ahonnan kiáramlik a légtérbe. Így a szabad levegőbe is.

A radon terhelés műszeresen mérhető, a radon elleni védelem az épületekbe új építésnél előre, de utólag is beépíthető.

1984-ben a svéd Aronsson és Johansson professzorok, valamint a svájci S.E.I.C. intézet kutatói által 1989-ben a WHO felkérésére készített tanulmányok kimutatták, hogy a bekapcsolt képernyő előtt eltöltött négyórányi tartózkodás után az adrenalin (stresszhormon) kiválasztása csökken a felnőtt szervezetben. Ennek oka, hogy a szervezet az adrenalint visszatartja, és egy huzamosabb adrenalin telítettségi állapotról beszélhetünk a képernyő használójánál – úgy, mint az extrém sportok esetében. A gyermeki (pubertás kor körüli) szervezetre vonatkozóan ez az érték négy óra helyett csupán 50 perc volt. A kilencvenes években, hazai kutatók által készített felmérés adatai szerint – melyben az olvasható. hogy a fiatalok 50%-a hétvégén kettő vagy több órát számítógépezik és 80%-uk néz televíziót, vagy videó filmeket két óránál tovább, illetve hét közben is nagy részük kb. 20 órát tölt képernyő előtt – a fiatalok igen gyakran tapasztalják ezt az adrenalin telítettséget. Marcel Rufo, francia professzor 1990-ben készített tanulmánya arra hívja fel a figyelmet, hogy gyermekeknél 40 perc képernyőhasználat után az iskolai teljesítmény harmadára csökken, a memorizáló képesség ötödrészre csökken, míg az idegesség, agresszivitás és az erőszakos viselkedés háromszorosára nő.
 
A WHO-IARC, sugárzással foglalkozó nemzetközi központ a kilencvenes évek végén felhívta a figyelmet arra, hogy az átlagosan 0,3-0,4 mikroteslát meghaladó mágneses térrel exponált lakosságban kétszer több gyermeknél alakulhat ki leukémia, mint az alacsonyabb expozíciójú lakosság körében.
Az elektromágneses sugárzások az energetikai rendszerünket gyengítik le sejtszinten. Legyengül többek között az immunrendszer és a központi idegrendszer, ezért szervezetünkben számos gyulladásos folyamatok, daganatok aktíválódnak, valamint széleskörű idegrendszeri, mentális problémák alakulhatnak ki. Egyre több tudományos tanulmány kimutatja, hogy a sugárzás és az általa okozott hőhatás együttesen számos egészségügyi problémához vezethet.

A megnövekedett elektroszmog lehetséges egészségügyi kockázatai lényegében az alábbiak szerint nevesíthetőek, illetve a feltüntetett egészségügyi problémákkal hozhatóak összefüggésbe:

 • alvászavarok
 • szédülékenység
 • gyakori hányinger
 • kiütések
 • székletproblémák
 • gyakori fáradtság
 • cukorbetegség, IR
 • impotencia, frigiditás
 • termékenyítő képesség csökkenés, meddőség
 • korai abortusz
 • pajzsmirigy problémák, hormonális problémák, miómák, ciszták
  vetélés (medicalonline.hu 20180701) koncentrációhiány
 • depresszió
 • pánik szindróma
 • fejfájás
 • fülzúgás, halláskárosodás,
 • embólia
 • trombózis
 • feji melanomás betegségek gyulladások
 • különböző daganatok
 • teljesítmény csökkenés, látásromlás
 • gyermekkori leukémia
 • reumatikus gyulladások
 • ízületi problémák
 • izomsorvadás
 • elektro-hiperérzékenység
 • keringési zavarok
 • súlyosabb esetben szív- és keringési problémák, akár
 • DNS mutációk is (webbeteg.hu 20160701 WIFI allergia)
 • kevesebb anyatej (szülés után)
 • meghosszabbodó rehabilitáció műtétek, sérülések után
 • alkohol-, dohány-, illetve drogfüggőség
 • epileptikus rohamok,  lassúbb gondolkodás, sclerosis multiplex,  alzheimer kór, skizofrénia
 • lassabb reflexek
A WHO potenciálisan rákkeltő 2B. kategóriába sorolta az elektroszmogot.
 • dohányzás
 • alkoholfogyasztás
 • azbeszt

Minden Uniós tagállam törvényesítette az elektromágneses sugárzásmérés kötelezőségét, kockázatértékeléssel a munkáltatók felé.  

(XI. 29.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) értelmében, kötelező az elektromágneses kitettség szerinti kockázatértékelést elvégeztetni.

A kötelezettséget, a 2013. évi 2013/35/EU irányelv előírásainak megfelelően állapította meg minden uniós tagállam.

33/2016. (XI. 29.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) értelmében, kötelező az elektromágneses kitettség szerinti kockázatértékelést elvégeztetni. A kötelezettséget, a 2013. évi 2013/35/EU irányelv előírásainak megfelelően állapította meg minden uniós tagállam.

Különböző szakterületeken dolgozó több ezer orvos rendkívüli aggodalomból fordult az orvostársadalomhoz, a közegészségügyért felelős személyekhez, a politikusokhoz és a nyilvánossághoz.

Azt észlelték az utóbbi években, hogy a pácienseik körében drámaian elszaporodtak a súlyos és krónikus betegségek, amelyeket az elektromágneses sugárzással hoztak összefüggésbe.

“Sürgősnek érezzük az azonnali cselekvést!”

Elsőként írták alá:
Dr. Thomas Allgaier általános orvos, környezeti orvostan, Heitersheim
Dr. Christine Aschermann ideggyógyász, pszichoterápia, Leutkirch
Dr. Waltraud Bär általános orvos, természetes gyógymódok, környezeti orvostan, Wiesloch
Dr. Wolf Bergmann általános orvos, homeopátia, Freiburg
Dr. H. Bernhardt gyermekgyógyász, Schauenburg
Dr. Klaus Bogner általános orvos, Friedrichshafen
Dr. Karl Braun von Gladiß általános orvos, holisztikus orvostan, Teufen
Hans Bruggen belgyógyász, tüdőgyógyászat, környezeti orvostan, allergológia, Deggendorf
Dr. Christa-Johanna Bub-Jachens általános orvos, természetes gyógymódok, Stiefenhofen
Dr. Arndt Dohmen belgyógyász, Bad Säckingen
Barbara Dohmen általános orvos, környezeti orvostan, Bad Säckingen
Verena Ehret orvos, Kötzting
Dr. Joachim Engels belgyógyász, homeopátia, Freiburg
Karl-Rainer Fabig gyakorló orvos
Dr. Gerhilde Gabriel orvos, München
Dr. Karl Geck, pszichoterápia, Murg
Dr. Jan Gerhard gyermekgyógyász, gyermek- és ifjúsági pszichiátria, Ahrensburg
Dr. Peter Germann orvos, környezeti orvostan, homeopátia, Worms
Dr. Gertrud Grunenthal általános orvos, környezeti orvostan, Bann
Dr. Michael Gulich orvos, Schopfheim
Julia Gunter, pszichoterápia, Korbach
Dr. Wolfgang Haas belgyógyász, Dreieich
Dr. Karl Haberstig általános orvos, pszichoterápia, pszichoszomatika, Urberg
Prof. Dr. Karl Hecht, stressz-, alvás-, idő- és űrhajózási szakorvos, Berlin
Dr. Bettina Hovels általános orvos, Lörrach
Walter Hofmann, pszichoterápia, Singen
Dr. Elisabeth Hoppel, természetes gyógymódok, ortopédia, Dorfen
Dr. Rolf Janzen gyermekgyógyász, Waldshut-Tiengen
Dr. Peter Jaenecke fogorvos, Ulm
Beate Justi, pszichiátria, pszichoterápia, Hannover
Michaela Kammerer orvos, Murg
Karl Kienle gyakorló orvos, homeopátia, kiroterápia, természetes gyógymódok, Schongau
Dr. Monika Kuny, pszichoterápia, Grünwald
Dr. Michael Lefknecht általános orvos, környezeti orvostan, Duisburg
Dr. Volker zur Linden belgyógyász, Bajamar
Dr. Martin Lion orvos, homeopátia, Ulm
Dr. Dagmar Marten orvos, Ochsenfurt
Dr. Rudolf Meierhofer fogorvos, Roth
Dr. Rudolf Mraz, pszichoterápia, természetes gyógymódok, Stiefenhofen
Dr. Otto Pusch, nukleáris orvostan, Bad Wildungen
Dr. Josef Rabenbauer, pszichoterápia, Freiburg
Elisabeth Radloff-Geck orvos, pszichoterápia, homeopátia, Murg
Dr. Anton Radlspeck praktizáló orvos, természetes gyógymódok, Aholming
Barbara Rautenberg általános orvos, környezeti orvostan, Kötzting
Dr. Christof Rautenberg belgyógyász, Kötzting
Dr. Hans-Dieter Reimus fogorvos, Oldenburg
Dr. Ursula Reinhardt általános orvos, Bruchköbel
Dr. Dietrich Reinhardt belgyógyász, Bruchköbel
Dr. Andreas Roche általános orvos, Kaiserslautern
Dr. Bernd Salfner gyermekgyógyász, allergológus, Waldshut-Tiengen
Dr. Claus Scheingraber fogorvos, München
Dr. Bernd Maria Schlamann fogorvos, gyógyász, Ahaus-Wessum
Dr. Hildegard Schuster, pszichoterápia, Lörrach
Norbert Walter általános orvos, természetes gyógymódok, Bad Säckingen
Dr. Rosemarie Wedig orvos, pszichoterápia, homeopátia, Düsseldorf
Dr. Gunter Theiss általános orvos, Frankfurt
Prof.Dr. Otmar Wassermann toxikológus, Schonkirchen
Prof.Dr. H.-J. Wilhelm fül- orr- gégész, foniater, Frankfurt
Dr. Barbara Wurschnitzer-Hunig, bőrgyógyászat, allergológia, környezeti orvostan, Kempten
Dr. Ingo Frithjof Zürn általános orvos, visszér-specialista, természetes gyógymódok, környezeti orvostan, Nordrach

A FREIBURGI FELHÍVÁS első támogatói:
Dr. Wolfgang Baur általános orvos, pszichoterápia, környezeti orvostan, Vienenburg
Prof.Dr. Klaus Buchner fizikus, München
Volker Hartenstein, Bajor Tartománygyűlés, Ochsenfurt
Maria és Bruno Hennek, Vegyszerek és Favédők Által Károsodottak Önsegélyző Csoportja, Würzburg
Dr. Lebrecht von Klitzing gyógyszerész-fizikus, Stokelsdorf
Wolfgang Maes, építésbiológus és környezeti analitikus, Neuß
Helmut Merkel, az építésbiológusok szövetségének első elnöke, Bonn
Peter Neuhold, gyógyító, Berlin
Prof. Dr. Anton Schneider, az Építésbiológiai és Ökológiai Intézet tudományos vezetője, Neubeuern
Dr. Birgit Stöcker, az Elektromosságra Érzékenyek Önsegélyző Egyesületének elnöke, München
Prof.Dr. Alfred G. Swierk, Mainz
Dr. Ulrich Warnke, biofizika, biopszichológia, bio-orvostan, Saarbrücken

Mivel ma már az otthonainkban, a munkahelyünkön és az autóinkban, közlekedési eszközeinkben sem vagyunk biztonságban, így az egészséges, tudatos életmód, illetve a helyes táplálkozás igénye mellett elengedhetetlen részévé vált a mindennapjainknak a sugárzás elleni védelem is.

30 éves fejlesztési és kutatási munka eredményeként funkcionális térvédelmi és egyéni védőeszközökkel biztosítjuk az Ön és családja egészségének megőrzését az SHS HOME termékcsaládunk elemeivel.

 • SHS HOME COMPLEX 
 • SHS OFFICE COMPLEX
 • SHS RELAX
Igen. Áramforrás nélkül, épülettartozékként funkcionál.

A kutatás-fejlesztés eredményeként megjelenő valamennyi új sugárzásvédelmi termékünk hatékonyságát a finnországi Verkotan akkreditált laboratóriumában független méréssel igazoltatjuk.

A Verkotán laboratórium tudósai és fizikusai világszínvonalú technológiákkal, mérőrendszerekkel és tudással rendelkeznek. Ilyen laboratóriumi körülmények között mérték és tesztelték a Nokia eszközöket is.

A 30 éve sugárzások elemzésével, kutatásával és védelmi technológiák megalkotásával foglalkozó magyar kutatócsoport megalkotta az egyik leghatékonyabb védelmet a globális piacon.
Nincs több technológia a világon, amely ilyen nagy mértékű elektromágneses sugárzás csökkentést tudna elérni az 5G sávszélességekben is. Hatékonysága tudományosan igazolt, valamint energetikailag is hozzájárul a kiegyensúlyozott, jó közérzethez.

SHS SYSTEM

SpaceHarmony System Kft.

Telefon

Email

Cím

Bevásárlókosár
hu_HUHungarian
Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Fel